Robin van Beek

 

Al vanaf zijn 10e levensjaar staat Robin op professionele podia.

Van “Die Zauberflöte van Mozart tot Freddie Mercury’s “Barcelona” Van een bruiloft in een klein dorpje in Friesland tot aan een uitverkocht Ahoy. Eigenlijk kan je zeggen dat hij in de 37 jaar op het podium bijna alles wel heeft gedaan en gezien wat het hart van een artiest vervult met dankbaarheid

 

In 2012 begon hij een coachings bedrijf voor vocalisten, ww.w.vocalcenter.nl. Van amateur tot professionals hielp hij met hun stem. Doel: meer halen uit je stem dan je ooit voor mogelijk hield.

 

Bekende namen wilde les bij hem. Team Ali-B The Voice of Holland, Brigitte Nijman, Peter Koelewijn, Sandy Kandau, André Hazes Jr., Romy Monteiro, de vocalisten van Armin van Buren wereldtours Intense en Embrace , Laura Janssen, Mr Probz en ga zo maar door. Het bedrijf is uitgebouwd tot 35 coaches in bijna alle grote steden in Nederland die volgens zijn methodiek, en didactiek les geven.

 

In November 2018 besloot Robin een lang gedroomd Nederlandstalig album te gaan schrijven. Zijn hoofd vol dromen en zijn hart vol verhalen bracht hem in 4 dagen solitaire opsluiting in Friesland waar hij is gaan graven naar de juiste woorden. “Het spel” Kende zijn vuurdoop na 1 jaar en 8 maanden in Gouda (Juli 2020). Daar werden 160 mensen diep in hun hart geraakt door een indrukwekkende voorstelling met verhalen “uit het leven gegrepen”.

 

Teksten die ertoe doen, een artiest door de wol geverfd die kiest voor de essentie van zijn bestaan. Muziek maken met zijn band vanuit het diepste diep van zijn hart en gevoel.

 

Quotes van toeschouwers:

“Dit album laat een diepe indruk achter en zet me aan het denken”

“Ik huil nooit maar deze kon ik niet tegenhouden, tranen met tuiten, wat een meesterwerk”

“Je hebt mijn verhaal verteld en we hebben er nog uren over nagepraat”

“Hoe je de woorden wist te vinden die mij zo diep hebben beroerd is me een raadsel”

“Met zoveel passie en vakmanschap gebracht door jou en je band. Ik kon me geen mooiere avond wensen”

 

September 2021 brengt Robin samen met zijn dochter de single 'later mag je groter zijn' uit