The Jazz Pack

Niek de Bruijn (slagwerk), Robert Koemans (piano), Thomas Pol (bas) en Michiel Stekelenburg(gitaar) 

 

The Jazz Pack reflecteert het typische gevoel waarin muziek en romantiek elkaar ontmoeten. Die unieke sfeer van weleer is niet alleen aanstekelijk, ze bezit ook een intelligente vorm waarin ideeën tot een pakkende compositie zijn gegoten.

 

Tevens toegesneden op de festivals, presenteren  zij samen met peter Douglas een energiek, melodierijk en toegankelijk programma van hoogwaardige kwaliteit met een internationale signatuur.

 


Niek de Bruijn  - (drums)

 

Niek de Bruijn(1991) is één van Nederlands meest gevraagde drummers, en was winnaar van de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs in 2013. Tegenwoordig is hij druk met:

  • Optreden met Biréli Lagrène en Roby Lakatos met hun Reinhardt/Grappelli programma
  • Optreden met Kim Hoorweg
  • Optreden Lucy Woodward
  • Touren met the World Famous Glenn Miller Orchestra
  • Optreden with ‘IDENTIKIT’
  • Session work, various settings

Hij is ook vaste drummer bij Marzio Scholten Americana Trio, Ed Verhoeff Quartet, Arno Krijger Trio en diverse andere projecten.

In de afgelopen Jaren speelde hij al met: The Metropole Orchestra (live video met NJJO), Andreas Varady (DVD live uit Budapest met Biréli Lagrene, Roby Lakatos and the Modern Art Orchestra), Giovanca, Pete Philly, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Gideon van Gelder, New Cool Collective, The Holland Big Band, Ntjam Rosie, Rudresh Mahanthappa, NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest), BRUUT!, JM Jazz World Orchestra, en vele anderen.

Als drummer van de Dutch Music Community, een project gebaseerd op live componeren, speelde hij al met Marcus Miller, Snarky Puppy, Ed Motta en Jason Lindner.

Naast zijn werk als drummer is hij ook programmeur en host voor BIRD, één van de mooiste clubs van Rotterdam. Hij host en organiseert de jamsessies, tribute concerten en de officiële North Sea Jazz after party’s (Boogieball).


Thomas Pol (contrabas)

 

Thomas Pol (28) is een bassist uit Rotterdam, en bekend in de Nederlandse en internationale scene. Zijn spontane, sterke en groovende stijl is kenmerkend voor hem als muzikant. Als sideman fungeert hij als solide basis die een ensemble nodig heeft, en als leider laat hij enorme potentie zien met zijn debuutalbum ‘In America’, wat nu uit is.

Thomas groeide op in een hele muzikale familie. Toen hij 4 was begon hij viool te spelen en vanaf zijn 10e begon hij aan de contrabas. Hij begon zijn studie op het Codarts Conservatorium van Rotterdam, waar zijn talent en toewijding veel erkenning kregen. In het derde jaar van deze studie werd hij benaderd door Hein van de Geyn (bassist/coördinator/docent) om een uitwisselingsprogramma te volgen in New Orleans, het thuis van de jazz. Tijdens deze tijd op Codarts en UNO, deelde hij het podium met een indrukwekkend aantal bekende musici zoals Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, John Engels, Stanton Moore, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald, Wess “Warmadaddy” Anderson, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Johnny Vidacovich, Peter Beets, Jamison Ross, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en vele anderen.

In 2013 ontving hij een Fulbright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Ende én UNO onderscheiden beurs om een masters programma te volgen op UNO voor 2 jaar. Tijdens deze 2 jaren studeerde hij klassieke muziek, arrangeerde hij voor orkesten en raakte hij nog dieper in de scène. Ook begon hij hier zijn carrière als bandleider en nam hij zijn debuutalbum op.

Herfst 2016 kwam zijn album uit en begin 2017 tekende hij bij ‘Bubble Bath Records’ als één van de veelbelovende opkomende artiesten.

Thomas is tegenwoordig terug in Nederland waar hij werkt aan zijn eigen project en lesgeeft aan Codarts Conservatorium Rotterdam. Daarnaast werd hij geselecteerd om ‘The Pack Project’ uit te voeren in samenwerking met Stichting Jazz International Rotterdam.


Robert Koemans (piano)

 

Geboren (1993) en getogen in Den Haag begint Robert op zesjarige leeftijd met piano lessen. Na een tijd klassiek les gehad te hebben maakt hij op zestienjarige leeftijd kennis met jazz muziek. Na het afronden van zijn middelbare school wordt hij toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeert bij Karel Boehlee.

 

In 2012 verhuist Robert naar Rotterdam om te studeren aan de jazzafdeling van Codarts Rotterdam. Hij krijgt hier les van onder andere Rob van Bavel, Franz von Chossy, Johan Clement, Simon Rigter, Kris Goessens, Jarmo Hoogendijk, Ben van den Dungen, Ab Schaap, Luis Rabello en Frans van Geest.

 

Vanaf oktober 2014 verblijft hij een jaar in Berlijn om te studeren aan het Jazz Institut Berlin. In de zomer van 2016 studeert hij cum laude af aan Codarts en vanaf dan werkt hij als pianist, componist, arrangeur en docent in verschillende werkvelden aan diverse projecten.

 

Naast zijn speel en schrijfwerkzaamheden co-organiseert hij twee keer per maand een jamsessie in Theater Rotterdam: Jazzy Nights. Op deze sessie ontvangt hij de Nederlandse top van de jazz en jonge bands uit de regio.

 

Hij stond op verschillende podia en festivals in Nederland en daarbuiten: North Sea Jazz, het Bimhuis, het Grachtenfestival, PaRaDox, de Melkweg, Breda Jazz, Jazz in Duketown, Amersfoort Jazz en de North Sea Jazz Club. Hiernaast trad hij onder andere op bij De Wereld Draait Door, Podium Witteman en Radio 4.


Michiel Stekelenburg (gitaar)

 

Michiel Stekelenburg, ooit begonnen als rockgitarist, kwam in aanraking met jazz tijdens zijn zoektocht naar vrijheid in spel en improvisatie. Al gauw bleek hij zijn eigen weg gevonden te hebben, en vormt een kwartet (Tom Beek-sax, Guus Bakker-bas, Pascal Vermeer-drums) waarmee hij zijn debuut ‘Hypnos’(2011) uitbrengt; Volgens de critici een album met “Modern/avant garde-jazz. Soms zacht, klein, melodisch en dynamisch, maar soms ook grillig, brutaal en vol onregelmatigheden. Stukken waarin hij zijn rockachtergrond niet onder stoelen of banken steekt…” De cd wordt erg goed ontvangen door de pers, en het kwartet doet een tour langs de bekende jazzpodia en -festivals, en het fameuze North Sea Jazz Festival nodigt het kwartet uit voor editie 2013 .

Festival ‘November Music’ geeft Michiel carte blanche en voor deze gelegenheid nodigt hij de Israëlische hoboïst Yoram Lachish (o.a. Avishai Cohen(b)) en bassist Clemens van der Feen uit. Als Michiel besluit een tweede cd op te nemen, breidt hij zijn band uit tot een kwintet. Tom beek wordt vervangen door Efraim Trujillo en Pianist en boyedgar prijswinnaar Jeroen van Vliet wordt toegevoegd. In deze bezetting neemt het kwintet het tweede album ‘Layers’ op, welke in 2016 uitgebracht wordt. (na de opname neemt Franz von Chossy het stokje over achter piano).

De recensies zijn zeer lovend, vakblad ‘Gitarist’ spreekt bijvoorbeeld van ‘Prettig in het gehoor liggende stukken die niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker’, en het Amerikaanse ‘All About Jazz’, een van de meest invloedrijke websites van dit moment, schrijft ‘An excellent, varied set of contemporary jazz. Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver. I look forward to hearing more from all of them.’

Het kwintet trekt uitzonderlijk veel kijkers als het te gast is in het VPRO tvprogramma Vrije Geluiden, en belandt op #1 van de iTunes Jazzcharts, zowel met het album als met het stuk ‘024’.

Seizoen 2016/2017 zal de band veel optreden om het album te promoten, onder andere op het befaamde North Sea Jazz Festival. Ondertussen is Michiel druk aan het componeren. Een opvolger van Layers zal niet lang op zich laten wachten, maar ook een akoestisch album ligt in de planning.